Bæredygtigt byggeri
I mange år har vi haft fokus på at nedbringe CO2 udslip og energiforbruget i vores eksisterende afdelinger. Med en ambitiøs energistrategi og fremtidssikringsstrategier har vi forbedret vores afdelinger med solcelleanlæg og energireducerende tiltag. Men der er også begrænsninger i de eksisterende bygninger, ligesom det er vanskeligt at få en gammel Volvo til at køre længere på literen.
Der, hvor vi for alvor kan handle bæredygtigt, er ved vores nybyggerier. Her følger vi principperne for DGNB for at underbygge, at et nybyggeri er opført bæredygtigt. Der er størst og ligeværdigt fokus på byggeriets miljø-, økonomiske og sociale forhold. Det kan fx være:
- Miljø: Livscyklingsvurdering af byggematerialer – Energi og vandforbrug i bygningen – Genanvendelse – Biodiversitet
- Økonomi: Byggeomkostninger og drift – Vedligeholdsudgifter – Bygningens værdi – Fleksibilitet og langtidsholdbarhed
- Socialt: Indeklima – Brugerindflydelse – Udearealer – Arkitektur – Tilgængelighed
Vi har også fokus på at genanvende materialer i nybyggeri og renoveringer – enten fra egne ombygninger eller netværk. Vi samarbejder med specialister i re- og upcycling om elementers potentiale for genanvendelse samt for at skabe innovative og rentable løsninger.
Til trods for at vi er underlagt stramme rammer for opførelse af alment byggeri, så har Boligkontoret Århus med vores nyeste afdelinger taget seriøse skridt for resursebevidst og klimavenligt byggeri og drift. Det kan vi med andre ord ”dokumentere konkret” med:
- Afdeling 76, Helsingforsgade – DGNB Guld
- Afdeling 77 – Terrassehuset – DGNB Guld
- Afdeling 80, Knudrisgade – DGNB Guld